Ιστοσελίδα Συλλόγου Οινοχωριτών Παρνασσίδας

newsImage

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Στην προσπάθειά μας σαν Σύλλογος Οινοχωριτών Παρνασσίδας για την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ μας, υλοποιήσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.inohori.gr.

To συγκεκριμένο έργο, αποτέλεσμα προσπαθειών αρκετών μηνών, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τον κόμβο ενημέρωσης για την επικοινωνία και την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ μας.

Το Οινοχώρι είναι ένα μικρό χωριό στην Ορεινή Παρνασσίδα με μεγάλη ιστορία και σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της περιοχής της ορεινής Φωκίδας και όχι μόνο. Πάνω απ΄όλα είναι το μέρος που μεγάλωσαν οι γονείς μας, οι παππούδες μας και αγαπάμε όλοι  ιδιαίτερα με τον τρόπο μας. Αυτός είναι και ένας από τους στόχους αυτής της ιστοσελίδας. Η ανάδειξη της γης των προγόνων μας, η ιστορία της, η πολιτιστική μας κληρονομιά και η συμβολή της σε εμάς τους νεότερους.

Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνεται σε ψηφιακή μορφή, και ένα μέρος του αρχείου του Συλλόγου, καθώς και η Εφημερίδα Οινοχώρι που εκδίδεται από το 1965. Επίσης περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική μορφή δύο βιβλία εξεχόντων προσωπικοτήτων του χωρίου μας, του κου Γεωργίου Β. Πουρνάρα, πρώην Προέδρου του Συλλόγου με τίτλο : ΑΡΧΑΙΑ ΔΡΥΟΠΙΔΑ - ΔΩΡΙΔΑ “ΔΩΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ” και του κου Σπύρου Αρ. Πολίτη, πρώην Δντού Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας με τίτλο : “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ”.

Σε άλλες στήλες δημοσιεύονται διάφορα κείμενα για το χωριό, αφιερώματα σε προσωπικότητες του χωριού (αρχίζοντας με τον κο Σταύρο Ι. Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρο της Κοινότητας που εκτελέστηκε από τα Ιταλικά Στρατεύματα Κατοχής τον Σεπτέμβριο του 1942), στήλη μελών για την δημιουργία μητρώου μελών για άμεση επικοινωνία, Φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του χωριού ( να ευχαριστήσω τον κο Άκη Τσακωνίτη για την αποστολή φωτογραφιών) κ.α.

Θέλουμε την βοήθεια όλων σας για την λειτουργία του Συλλόγου και τον εμπλουτισμό της ιστοσελίδας . Θέλουμε να μας στείλετε υλικό (φωτογραφίες, υλικό για την στήλη προσωπικότητες, κείμενα, προτάσεις για την προσθήκη στηλών και νέων θεμάτων), ώστε η ιστορία και η κληρονομιά του χωριού μας να μείνει για πάντα. Μπορείτε να μας στείλετε υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω αλληλογραφίας στην Διεύθυνση Πολυγύρου 3-5, Αθήνα 11527. Η ιστορία διδάσκει και πρέπει να αποτελεί τον φάρο καθοδήγησης για το μέλλον, χωρίς παρερμηνείες και ακρότητες. Μόνο ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη διάφορα ζητήματα

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας, η δημιουργία νέων στηλών και θεμάτων, η δημιουργία στήλης – θέματος Αλληλεγγύης, ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας «Οινοχώρι», διάφορες εκδηλώσεις σε επίπεδο χωριού και όχι μόνο. Καταλαβαίνουμε ότι οι τωρινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες δεν ευνοούν προσπάθειες όπως αυτή του Συλλόγου μας. Πιστεύουμε όμως ότι ενωμένοι και με την υποστήριξη των άλλων φορέων του χωριού (Εκκλησιαστική Επιτροπή, Κοινοτικό Διαμέρισμα) αλλά περισσότερο με εσάς τους Οινοχωρίτες, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σταύρος Ι. Παπαπαναγιώτου

Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ

Πρόεδρος

Email : [email protected]

2016-08-03